Het bedenken en aanleggen van tuinvijvers kent bijna geen grenzen of het moet zijn de plaats en materialen. De vorm, grootte en materiaal is veelal een zaak van plaats en financiële middelen. Je kan tegenwoordig heel makkelijk kiezen tussen een natuurlijk ogende vijver of juist een moderne strakke vijver. Een vijver met voldoende beplanting of een vijver met een speciaal plantenfilter bekken wat wel eens toegepast wordt bij koi vijvers. Kortom. Weet men eenmaal een tuinvijver goed toe te passen in de tuin dan zal men erkennen dat men een dergelijke waterpartij niet snel wilt missen. Immers het is een waar biotoop op zich.

Deze pagina laat een keur aan foto’s zien van mogelijkheden en men zal al snel zien dat men nagenoeg geen grenzen heeft wat de creativiteit aangaat.

Een strakke vijver met opstaande rand en voorzien van een waterval met led verlichting. Een model als dit is heel makkelijk aan te passen aan een wat kleine tuin.

Een overduidelijk verschil ten opzicht van de vijver van de eerste foto. Deze natuurlijk ogende vijver zal tal van biologisch leven aantrekken.

Hier een moderne strakke vijver die nog wat aankleding mag hebben. Let op de ligging van de vijver ten opzichte van het terras. Bij een goede aankleding zeker hotspot in de tuin.

 

Een mooi voorbeeld van een doorsnee tuin waar de vijver de hoofdrol heeft.

Nagenoeg iedere vijver liefhebber kent ze ondertussen wel de koi karpers of koivijvers. Als men een paar punten in het oog houdt is het niet moeilijk om deze prachtige vissen in je eigen vijver te verzorgen.

Ruimte om te zwemmen, voldoende diepgang en vooral een gezonde waterkwaliteit via filtering. Op deze foto een aardige planten filter waardoor het vijverwater loopt en daardoor gefilterd worden en vaak nog aangesloten een elektrische filter installatie.

Een plantenfilter voor een koivijver .

Niet zoveel plek voor een vijver? Wat dacht je hiervan?